Vitaminer som kan hjälpa till att behandla neuropatisymtom

Vitaminer som kan hjelpe til med å behandle nevropatisymptomer

Mange mennesker som lever med perifer nevropati sliter konstant med å håndtere smerten forbundet med denne tilstanden. Heldigvis er det mange forskjellige måter å håndtere symptomer på, inkludert subtile måter som å ta vitaminer for nevropatismerter.
Klar til å lære mer om vitamintilskudd for å se om det er riktig for behandlingsplanen din? Nysgjerrig på det beste vitaminet for nevropati? Vi har laget en rask guide til noen av vitaminene som kan hjelpe mot nevropatiske smerter.

Hva er det beste vitaminet for nevropati?

Perifer nevropati er en av de vanligste komplikasjonene ved diabetes. Det kan forårsake en rekke smertefulle eller ubehagelige symptomer, for eksempel:
  • Lav sirkulasjon og redusert blodgjennomstrømning i føtter og underben
  • Prikking, brennende eller smertefulle opplevelser i ekstremitetene
  • Nummenhet eller manglende evne til å føle smerte eller temperatur
  • Økt følsomhet, spesielt for trykk
  • Beslektede tilstander som infeksjoner, sår, sår og mer
Hvis du lurer på hvilke vitaminer som er bra for nevropati og vil bidra til å lindre disse symptomene, er svaret ganske mange! Noen av de vanligste vitaminene for nevropati er oppført nedenfor.

B-vitaminer

Vitaminene B1, B12 og B6 kan alle være nyttige for å behandle nevropatiske smerter. Hvorfor? Perifer nevropati påvirker nervesystemet ditt, og alle B-vitaminer bidrar til å holde nervesystemet sunt og fungerende. Faktisk kan perifer nevropati til og med være forårsaket av vitamin B-mangel, spesielt vitamin B12-mangel. De kan også bidra til å lindre symptomene på nevropati ved å beskytte nervene, fremme nervereparasjon og redusere smerte forårsaket av betennelse, noe som gjør dem til en av de beste vitaminene for nevropati. Vitamin B kan finnes i en rekke kilder, inkludert hele matvarer som f.eks som kjøtt, fjærfe, fisk og andre skalldyr, egg, meieriprodukter, berikede frokostblandinger og noen grønnsaker.

Omega-3 fettsyrer

Disse antiinflammatoriske vitaminene kan bidra til å kontrollere noen symptomer på nevropatisk smerte. De kan også bidra til å bremse utviklingen av nevropati og tillate nevronregenerering og helbredelse. Omega-3 fettsyrer er tilgjengelige i fiskeoljetilskudd. Du kan også finne dem i sjømat (spesielt laks, sardiner, ansjos og østers), nøtter, frø (som valnøtter, linfrø og chiafrø), soyabønner og visse oljer. Acetyl-L-Carnitine Acetyl-L-Carnitine er en aminosyre som antas å bidra til å bekjempe tretthet, reparere og beskytte nerveceller, og bidra til å redusere smerten som kommer fra nevropati. Den er hovedsakelig tilgjengelig i form av kosttilskudd og animalske biprodukter som kjøtt, fisk, fjærfe og meieri.

Alfa liposyre

Denne antioksidanten har vist seg å ha en positiv effekt på nevropati og andre kroniske sykdommer. Selv om det fortsatt er behov for mer testing, kan dette tillegget bidra til å lindre vanlige nevropatisymptomer som kløe, nummenhet og svie. Alfa-liponsyre finnes både som tilskudd og i matvarer som mørkegrønne grønnsaker, rødt kjøtt og ølgjær.

Curcumin

Et av de vanligste kosttilskuddene for nevropatismerter er curcumin, en forbindelse som finnes i gurkemeie. Curcumin er kjent for sine anti-inflammatoriske egenskaper og smertestillende effekter. Den er tilgjengelig som et isolert pulver eller i pulverisert eller fersk gurkemeie, noe som gjør det enkelt å innlemme i din nåværende diett og livsstil. For eksempel kan du enkelt tilsette tørket eller fersk gurkemeie til salt mat, smoothies eller drikke. Før du begynner å ta vitaminer for perifer nevropati, anbefaler vi at du konsulterer legen din eller helsepersonell. Noen kosttilskudd kan forstyrre eller samhandle med medisiner eller andre kosttilskudd, så søk alltid godkjenning fra en helsepersonell før du begynner med nye vitaminer.

Suppler vitaminer for nevropati med andre behandlinger og løsninger

Å ta vitaminer for perifer nevropati kan være en potent del av behandlingsplanen din fordi noen studier viser at en mangel kan gjøre nerver mottakelige for skade, men bør ikke være den eneste måten å hjelpe med behandling. Effektiv diabetes smertebehandling bør inkludere et bredt spekter av alternativer som passer din livsstil, behov og mål.

Andre behandlinger for nevropati inkluderer terapi, smertestillende medisiner, livsstilsendringer og mekaniske hjelpemidler. Siden diabetes og nevropati kan forårsake smertefulle fottilstander, er et must i behandlingsplanen et par gode diabetessokker.


På samme måte som vitaminer for nevropatismerter, er våre diabetiske sokker designet for å lindre visse symptomer forbundet med diabetes og andre tilstander som forårsaker smerte og ubehag i underkroppen. Ikke bare kan de bidra til å beskytte mot fotskader og problemer, men de vil også forbedre blodstrømmen, redusere nummenhet og bidra til å redusere hevelse.

Tilbake til bloggen